Gezin aan het strand in de herfst

Zorgverzekering

  • Uitstekende zorgverzekering voor uw gezin
  • Scherpe premie en deskundige begeleiding
  • Prima aanvullende mogelijkheden
Vraag offerte aan

Veranderingen basisverzekering

Wie in Nederland woont of werkt, is verplicht om een basisverzekering voor de zorg af te sluiten. Elk jaar bepaalt de overheid wat er wordt vergoed vanuit deze verzekering.

Hoogte eigen risico

Het verplicht eigen risico gaat niet omhoog en bedraagt ook in 2021 € 385.

Bekendmaking zorgpremie

Zorgverzekeraars moeten de nieuwe premies voor 12 november bekendmaken.

Inkomensafhankelijke bijdrage en zorgtoeslag

De Inkomensafhankelijke bijdrage gaat in 2021 omhoog van 6,70% naar 7,00%. De zorgtoeslag voor lage inkomens gaat iets omhoog.

Uitbreiding basispakket

Per 1 januari 2021 wordt het basispakket aangepast met:

  • Herstelzorg na corona wordt sinds 18 juli 2020 vergoed uit de basisverzekering. Deze regeling blijft tenminste een jaar bestaan.
  • Dagbehandelingen in groepsverband voor ouderen en mensen met niet-aangeboren hersenletsel wordt vanaf 2021 vergoed. Denk bij het laatste aan letsel dat is ontstaan als gevolg van een ongeluk, een tumor of een herseninfarct.
  • De geneesmiddelen olaparib van het merk Lynparza (tegen eierstokkanker) en axicabtagene ciloleucel van het merk Yescarta (tegen lymfeklierkanker) worden al sinds afgelopen voorjaar uit de basiszorgverzekering vergoed. Dit blijft zo in 2021.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.