Ook kanttekeningen bij oversluiten orv

Omdat we ouder worden, zijn de premies van overlijdensrisicoverzekeringen (orv’s) gedaald. Daardoor kan het lonen om uw orv over te sluiten. Toch is dit lang niet altijd het geval.

Nieuws
Datum: 12-11-2019

Een orv keert een van tevoren afgesproken bedrag uit als de polishouder voor een bepaalde datum overlijdt. Nabestaanden kunnen dit geld bijvoorbeeld gebruiken om inkomensverlies mee op te vangen of – een deel van – de hypotheek af te lossen.

Versleutelde orv

Sommige orv’s maken echter deel uit van een spaar- of beleggingsverzekering. Deze worden versleutelde orv’s genoemd. Oversluiten is in zo’n geval een stuk ingewikkelder en lang niet altijd financieel interessant. U moet dan namelijk ook uw spaar- of beleggingsverzekering opnieuw afsluiten.

Verpande orv

Is uw orv gekoppeld aan uw hypotheek? Dan is het waarschijnlijk een verpande verzekering. Omdat deze als onderpand voor uw lening geldt, kunt u de verzekering vaak niet zomaar zelf oversluiten.

Leeftijd

Zelfs als u een ‘losse’ orv hebt, is oversluiten lang niet altijd gunstig. Weliswaar is de gemiddelde premie omlaag gegaan, maar als u nu een stuk ouder bent dan toen u uw verzekering afsloot, hoeft dat niet per se voordeel op te leveren. Uw leeftijd blijft immers een rol spelen bij het bepalen van de premie.

Gezondheid

Verder zien wij regelmatig dat klanten met een lopende orv inmiddels meer gezondheidsproblemen hebben. Denk bijvoorbeeld aan een verhoogd cholesterolgehalte, overgewicht of een hoge bloeddruk. In dat geval moet u een hogere premie betalen dan wanneer u zo gezond zou zijn als een vis.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of heeft u een vraag over een lopende of nieuwe overlijdensrisicoverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.