Is diefstal uit schuur of garage gedekt op uw inboedelverzekering?

Er zijn steeds minder inbraken in woonhuizen. Maar criminelen slaan wel vaker hun slag in bijgebouwen, zoals schuurtjes en garages. Ze zijn vooral op zoek naar kostbare spullen, zoals dure gereedschappen en elektrische fietsen. 

Inbreker die in een garage breekt
Nieuws
Datum: 05-03-2021

Het aantal inbraken in bijgebouwen is in 2020 flink gestegen Uit cijfers van de politie blijkt dat er in de eerste vijf maanden van vorig jaar ruim 400 keer vaker aangifte is gedaan. Dat is een stijging van zo’n 8% ten opzichte van 2019. 

Verzekerd of niet? 

Als uw schuur of garage is verbonden met uw huis, vallen de spullen die u er bewaart in principe onder uw inboedelverzekering. Maar als u een vrijstaande schuur of garage hebt, is dat niet altijd het geval. Dat geldt zeker als het bijgebouw niet op uw eigen perceel staat. 

Controleren 

Als u alleen wat bloempotten en een rammelende, oude fiets in de schuur heeft staan, is dat natuurlijk geen ramp. Anders wordt het als de waarde van de spullen veel hoger is. Neem in dat geval even contact met ons op. Wij controleren graag voor u of uw verzekering wel voldoet aan uw eisen. 

Preventieve maatregelen 

Maar het is natuurlijk nog beter als inbrekers aan uw schuur of garage voorbijgaan. De kans daarop kunt u vergroten door preventieve maatregelen te nemen. Hang bijvoorbeeld een gordijn voor de ruit van de deur, zodat niemand naar binnen kan kijken.  

Fiets op slot 

Kies verder bij voorkeur voor inbraakwerend glas en zorg voor goed hang- en sluitwerk. Op de website van het Politie Keurmerk Veilig Wonen leest u hier meer over. Staat uw (elektrische) fiets in de schuur? Zet deze dan evengoed op slot. 

Meer informatie 

Heeft u een vraag naar aanleiding van dit artikel of wilt u weten of uw verzekeringen nog wel voldoen aan uw wensen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.