Huis isoleren? De overheid betaalt mee!

Overweegt u om twee of meer isolerende maatregelen te treffen voor uw huis? Wacht dan niet te lang. Zo lang er geld is, betaalt de overheid onder voorwaarden namelijk mee!

Nieuws
Datum: 06-11-2019

Dat komt omdat minister Ollongren van Binnenlandse Zaken opnieuw investeert in de SEEH-regeling. Deze regeling, die voluit Subsidie Energiebesparing Eigen Huis heet, bestaat al langer, maar het geld was op. In augustus heeft de minister echter bekend gemaakt dat ze € 90 miljoen heeft gereserveerd voor de regeling.

Ongeveer 20%

Wie vanaf 15 augustus tenminste twee isolatiemaatregelen neemt of heeft genomen, kan voor subsidie in aanmerking komen. De hoogte van de subsidie is ongeveer 20%.

Voorwaarden

Het huis moet wel uw eigendom én hoofdverblijf zijn, of dit worden na renovatie. Ook moeten de werkzaamheden worden uitgevoerd door een deskundig bedrijf. Een overzicht van de voorwaarden vindt u hier.

Voorbeeldlijstje

Ook is er een voorbeeldlijstje met energiebesparende maatregelen waarvoor u in aanmerking kunt komen voor de subsidie. Het gaat om:

  • Vloerisolatie en/of bodemisolatie
  • Gevelisolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • Dakisolatie
  • Hoogrendementsglas

Aanvragen

U kunt de subsidie tot en met 31 december van dit jaar aanvragen. Voor Verenigingen van Eigenaren (VVE’s) geldt zelfs een termijn tot 31 december 2022. Aanvragen doet u digitaal via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Op deze website is tevens meer informatie te vinden over de energiebesparende maatregelen en de voorwaarden.

Meer informatie

Heeft u een vraag over dit bericht? Neem dan gerust contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.