Hoogste spaarrente inmiddels 2%

De spaarrente blijft maar stijgen. Begin december 2022 kwam de hoogste uit op 1,1%, inmiddels is er een Duitse instelling die maar liefst 2% rente biedt op de eerste € 50.000 spaargeld.

Stapels met munten die oplopen met een spaarvarken aan het eind en een grafiek met oplopende lijn
Nieuws
Datum: 09-01-2023

Dat is hetzelfde percentage dat banken sinds 15 december krijgen van de Europese Centrale Bank (ECB). Analisten verwachten dat de ECB de belangrijkste rentes in het eerste kwartaal van dit jaar verder zal verhogen.

Garantie

Waarschijnlijk is de strijd om de hoogste spaarrente nog niet gestreden. Overweegt u toch om nu al van spaarbank te veranderen? Let dan goed op of de bank van uw keuze wel onder het garantiestelsel valt. Mocht de bank failliet gaan, dan is uw spaargeld tot een bedrag van € 100.000 verzekerd. Meer hierover leest u op de website van toezichthouder De Nederlandsche Bank.

Spaardeposito

Een alternatief voor een reguliere spaarrekening is een spaardeposito. Daarmee zet u uw geld weliswaar voor langere tijd vast, maar krijgt u ook een aanzienlijk hogere rente. Afhankelijk van de looptijd van het deposito kan die bij Nederlandse banken oplopen tot 2,5% en bij andere banken in de Europese Unie tot wel 3,6%.

Nadelen deposito

Als u uw geld vastzet in een spaardeposito, kunt u er niet zomaar over beschikken. Wilt u het geld toch tussentijds opnemen, dan moet u een boete betalen. Zet dus alleen geld vast waarvan u weet dat u het gedurende de looptijd van het deposito niet nodig heeft.

Meer informatie

Heeft u vragen over dit bericht? Stel ze dan gerust! Als uw vertrouwde financieel adviseur helpen u graag bij het maken van de beste keuze voor uw situatie.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.