Zo blijft u fit zonder naar de sportschool te gaan

Doordat het leven in korte tijd een stuk duurder is geworden, proberen veel huishoudens op van alles en nog wat te bezuinigen. Ook op de sportschool! Maar natuurlijk wilt u wel fit blijven. Daarom hebben we vijf tips voor u verzameld om dat eenvoudig én voordelig voor elkaar te krijgen.

Gezonde levensstijl, gezonde voeding en bewegen

Fit blijven zonder naar de sportschool te gaan is helemaal niet moeilijk. Natuurlijk, gemak dient de mens en in de sportschool vindt u apparaten waarmee u een complete workout kunt doen. Maar gelukkig zijn er voldoende huis-tuin-en-keuken alternatieven!

1. Doe een thuis-workout

Zo kunt u thuis prima een volledige training doe. Google maar eens op ‘thuis workout’ en u krijgt meer dan twee miljoen resultaten. Op de Engelse termen 'workout at home’ zijn dat er zelfs ruim drie miljard! Soms gaat het om pagina’s waarop de oefeningen worden beschreven, maar er zijn ook veel instructievideo’s. Zoals deze, bijvoorbeeld.

2. Ga wandelen en/of fietsen

Wandelen en fietsen zijn twee uitstekende cardio-oefeningen. Natuurlijk moet u dan wel een beetje doorstappen (of doortrappen). In principe voldoet een half uur per dag, maar meer is natuurlijk niet verkeerd. Zeker als u (ook) wilt afvallen. Natuurlijk bent u wel afhankelijk van het weer, maar het gebeurt zelden dat het een week lang elke dag onafgebroken stortregent. En misschien heeft u op zolder nog wel een oude hometrainer staan, die een prima alternatief is op gure dagen.

3. Traplopen

Traplopen – of traprennen, als u fanatiek bent – is een behoorlijk pittige workout. Zeker als u tien keer naar boven en weer naar beneden dendert, daarna wat steps-, biceps -en tricepsoefeningen doet en dat alles drie keer herhaalt. Als dat uw hartslag niet omhoog brengt, weten we het niet meer.

4. Lekker dansen

Zet lekkere uptempo muziek op, doe desgewenst de gordijnen dicht en dans! Ga een half uur helemaal los. Niet alleen goed voor uw lichaam, maar ook voor uw geest! Uiteraard kunt u dit ook op andere locaties doen.

5. Ga aan yoga doen

In tegenstelling tot wat sommigen denken, is yoga allesbehalve zweverig. Het is wel uitdagend, al was het maar vanwege de – voor veel mensen – bijzondere houdingen. Maar yoga is vooral een goede manier om meer kracht te ontwikkelen en tegelijkertijd een stuk flexibeler te worden.

Bijkomend voordeel is dat het ook geestelijke rust brengt en uw ademhaling verbetert. Wilt u er meer over weten? Kijk dan eens op deze website.

Niet stilzitten!

Natuurlijk hoeft u niet alles tegelijk te doen. We hebben er bewust voor gekozen om meerdere alternatieven voor de sportschool te geven. Aan u de keuze welke methode het beste bij u past. Als u maar niet stil blijft zitten!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag